Busritten - Website RTM

Ga naar de inhoud
  
rtm-combitochten
 
Dit seizoen organiseert de RTM weer de traditionele RTM-combitochten vanaf het Willemsplein in Rotterdam. De tochten zijn gepland op de woensdagen 10, 17, 24 en 31 juli en 14 en 21 augustus. Het programma beslaat een rondrit door Rotterdam met een Düwag-tram uit 1965 van onze collega-organisatie RoMeO. Vanaf Carnisselande rijdt een museumbus van de RTM via de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee naar het RTM-museum in Ouddorp. Onderweg wordt gestopt bij het voormalige RTM-tramstation in Nieuwe-Tonge voor een kop koffie met een appelpunt. In het RTM-museum wordt een lunch verstrekt. Vanaf het RTM-museum is er een rit met de RTM-stoomtram naar West Repart en aansluitend een rondvaart over het Grevelingenmeer vanaf Middelplaat-haven. De retourrit vanaf Middelplaat-haven naar het RTM-museum vindt plaats met een RTM-dieseltram. Kortom een gevarieerd programma!
Vertrek Willemsplein: 09:15 uur; terugkomst Willemsplein plm. 18:30 uur. Bekijk hier de details.
Kosten alles inclusief: volwassene € 59,90; kind (tot 12 jaar) € 43,90.
Reserveren: rtm.combitochten@gmail.com, of 06-20082503.


Beleef Flakkee
 
De dagtochten Beleef Flakkee, die de RTM samen met het Streekmuseum Goeree Overflakkee in Sommelsdijk organiseert, vinden komend seizoen plaats op de donderdagen 11, 18 en 25 juli en 1 augustus. Een museumbus van de RTM rijdt vanaf busstation Zuidplein en halte Tienvoet in Heinenoord naar Sommelsdijk. Onderweg zijn er diverse opstapplaatsen (Numansdorp A29, Den Bommel N59, Schaepsweg). De bus rijdt vervolgens via Den Bommel, Stad a/h Haringvliet, Menheerse ’t Hoad en de Menheerse Werf naar het Streekmuseum in Sommelsdijk.  In het Streekmuseum is een ontvangst in traditionele klederdracht met koffie en grootmoeders' appeltaart. Vervolgens zijn er een uitgebreide rondleiding en een ouderwetse lunch in De Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw. 's Middags is er een bezoek aan het RTM -museum met een retourrit naar West Répart in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM.
Vertrek busstation Zuidplein (halte X): 09:15 uur; terugkomst Zuidplein: plm. 18:30 uur. Bekijk hier het programma.
Kosten alles inclusief: € 49,90 p.p.
Reserveren: beleefflakkee@gmail.com, of 06-20082503.
Dit seizoen organiseert de RTM in samenwerking  met het Streekmuseum Goeree Overflakkee  eveneens dagtochten Beleef Flakkee vanaf Ouddorp op de zaterdagen 20 juli, 10 en 17 augustus. Een museumbus van de RTM rijdt vanaf bushalte Oudelandseweg (vertrek 09:15 uur) via Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Hellevoetsluis (Sprong), Melissant en Dirksland naar Menheerse ’t Hoad en via de Menheerse Werf naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. In het Streekmuseum is een ontvangst in traditionele klederdracht met koffie en grootmoeders' appeltaart. Vervolgens zijn er een uitgebreide rondleiding en een ouderwetse lunch in De Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw. 's Middags is er een bezoek aan het RTM -museum met een retourrit naar West Répart in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM. Bekijk hier het programma van de dag.
Vertrek bushalte Oudelandseweg 09:15 uur.
Kosten alles inclusief: € 49,90 p.p.  
Reserveren: beleefflakkee@gmail.com, of 06-20082503.
De museumbussen zijn ook beschikbaar voor groepsuitjes.
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
(tussen 9:00 en 17:00 uur niet op zondag)
Terug naar de inhoud