Busritten - Website RTM

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Combitochten
Terug naar toen  
        
Onthaasten in oude trams en bussen
Wegens de grote belangstelling van voorgaande seizoenen organiseert de RTM dit jaar vier RTM-combitochten (oude trams en bus) vanaf Rotterdam Willemsplein naar het RTM-museum in Ouddorp en weer terug. De tochten zijn op de woensdagen 12, 19, 26 juli en 2 augustus. Het programma bestaat traditioneel uit een rondrit met een historische RET-tram van RoMeO door Rotterdam naar Carnisselande. Daar wordt overgestapt op een museumbus van de RTM voor een tocht door de Hoekse Waard en over Goeree-Overflakkee naar het RTM-museum in Ouddorp. Daarvandaan volgen een stoomtramrit en een rondvaart over het Grevelingenmeer. Onderweg naar het museum is een koffiestop bij wegrestaurant De Tram, het voormalige tramstation van Nieuwe-Tonge. De koffie met appelpunt, die daar wordt geserveerd, en de lunch die wordt verstrekt in het RTM-museum zijn in de prijs inbegrepen. Deelname kost €55,00 per persoon (kinderen 4-12 jaar €38,00). Vertrek Willemsplein 09:15 uur; aankomst Willemsplein ± 18:30 uur. Dus een dagvullend programma voor slechts €55,00!
Alle 4 combitochten zijn inmiddels volgeboekt.
Beleef Flakkee van honderd jaar geleden
In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert het RTM-museum een complete dagtocht op de donderdagen 6, 13 juli en 3 augustus. Een uitgebreid bezoek aan het Streekmuseum van Goeree-Overflakkee en het RTM-museum met een stoomtramrit maken hiervan deel uit. De ontvangst in het Streekmuseum is met koffie en grootmoeders appeltaart. Daarna is er een rondleiding met levende geschiedenis. Proef en beleef op verrassende wijze het leven van begin 1900. Na het museumbezoek wordt er een eenvoudige lunch geserveerd in het schuttersgebouw De Doele. Vervolgens rijdt de RTM-museumbus naar het RTM-museum op de kop van Goeree voor een bezoek aan dat museum en een stoomtramrit.
De museumbus vertrekt ’s morgens om 09:00 uur vanaf Busstation Heinenoord en rijdt langs diverse opstapplaatsen (A29 Numandsdorp, A59 Schaapsweg, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge) naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. Op de terugweg worden dezelfde opstapplaatsen aangedaan.
De prijs van deze dagtocht is slechts € 44,00 per persoon, alles inbegrepen. Voor meer informatie over opstapplaatsen en tijden: download het programma.
Inschrijven voor een van deze dagtochten, liefst per e-mail: flakkeemin100@gmail.com, of telefonisch 06-20082503.
Er zijn alleen nog plaatsen beschikbaar voor de tocht op 3 augustus. Wilt u mee, reageer dan snel.
RTM 107 in Nieuwe Tonge
Stoomtram in Goereese duinen
De museumbussen zijn ook beschikbaar voor groepsuitjes.
 
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp ; info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu