Busritten - Website RTM

Ga naar de inhoud
  
rtm-combitochten
Ook dit seizoen organiseert de rtm de traditionele rtm-combitochten vanaf het Willemsplein in Rotterdam. Zodra de gegevens voor 2019 bekend zijn, leest u ze hier. Het programma beslaat een rondrit door Rotterdam met een Düwag-tram uit 1965 van onze collega-organisatie romeo. Vanaf Carnisselande rijdt een museumbus van de rtm via de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee naar het rtm-museum in Ouddorp. Onderweg wordt gestopt bij het voormalige rtm-tramstation in Nieuwe-Tonge voor een kop koffie met een appelpunt. Vanaf het rtm-museum is er een rit met de rtm-stoomtram naar West Repart en aansluitend een rondvaart over het Grevelingenmeer vanaf Middelplaat-haven. De retourrit vanaf Middelplaat-haven naar het rtm-museum vindt plaats met een rtm-dieseltram. Kortom een gevarieerd programma!

RTM 107 in Nieuwe Tonge
Beleef Flakkee
De dagtochten die de rtm samen met het Streekmuseum Goeree Overflakkee in Sommelsdijk heeft georganiseerd, bleken in een behoefte te voorzien. Als ze in 2019 ook worden georganiseerd, kunt u hier de planning vinden zodra die bekend is.
Een museumbus van de rtm rijdt vanaf Heinenoord Busstation en halte Tienvoet in Heinenoord naar Sommelsdijk. Onderweg zijn er diverse opstapplaatsen (Numansdorp A29, Schaapsweg, Oude-Tonge Busstation). In het Streekmuseum is een ontvangst in traditionele klederdracht met koffie en grootmoeders' appeltaart. Vervolgens zijn er een uitgebreide rondleiding en een ouderwetse lunch in De Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw. 's Middags is er een bezoek aan het rtm-museum met een retourrit naar West Repart in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de rtm.

Stoomtram in Goereese duinen
De museumbussen zijn ook beschikbaar voor groepsuitjes.
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud