Evenementen - Website RTM

Ga naar de inhoud
Evenementen
Naast onze reguliere ritten organiseren wij speciale evenementen. Bewonder oude klederdracht, bezoek een modelspoorbeurs of leef u uit als fotograaf en zet uitgestald materieel op de kiek. Hieronder vindt u de evenementen die een tramliefhebber niet mag missen.
 

26 december: Kerstritten

Stoomwolken & sneeuwvlokken
Op 26 december, Tweede Kerstdag, wordt het spoor sneeuwvrij geveegd voor de Kerstritten met de RTM-tram. Een prachtige winterse rit voert je terug naar het verleden. Nostalgischer en met meer kerstsfeer krijg je haast niet, dus rij met het hele gezin mee!

In de coupé is het warm en knus, net als vroeger. Al het materieel is dankzij de inzet van vele vrijwilligers nog precies zo intact als tijdens de gloriedagen van deze vervoersmaatschappij. De RTM vervoerde naast personen toen ook vee, agrarische producten en bouwmaterialen. Samen met een veerdienst en later als busmaatschappij zou de NV Rotterdamsche Tramweg Maatschappij uiteindelijk ruim een halve eeuw de belangrijkste vervoerder op de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland blijven. Het spoor liep door tot en met Rotterdam. Daar was je dan in vijf en een half uur. Toen was dat snel.
Tegenwoordig geeft het museum op de Punt in Ouddorp (Schellingerweg 2) inkijk in dit verleden. En, er wordt dus nog steeds gereden. De stoomverwarmde trams vertrekken om 11:45, 13:30 en 15:30 uur vanaf het museum. Warme soep en de Kerstman zijn  aanwezig! Zorg dat je ze niet mist!


Uw eigen evenement
U zoekt een unieke locatie als trouwlocatie om uw bruiloft te vieren of  een ruimte om een diner of receptie te houden? Weleens aan het  RTM-museum te Ouddorp gedacht? Er zijn mogelijkheden in het museumgebouw  en in de remise. Neem om meer te weten te komen over alle mogelijkheden  contact met ons op, telefoon 06-13473183 of via de mail  info@rtm-ouddorp.nl
U kunt een offerte aanvragen via het reserveringsformulier.
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud