Evenementen - Website RTM

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenementen
Naast onze reguliere ritten organiseren wij speciale evenementen. Bewonder oude klederdracht, bezoek een modelspoorbeurs of leef u uit als fotograaf en zet uitgestald materieel op de kiek. Hieronder vindt u de evenementen die een tramliefhebber niet mag missen.

26 december: Kerstritten

Stoom, misschien sneeuw én sowieso het perfecte familie-uitje voor 2e Kerstdag. Stap op de stoomverwarmde stoomtram, proef van de historie van de mooiste stoomtram van Nederland en rijdt de hele Brouwersdam af. Kom langs óp dinsdag 26 december!

In de tramremise op De Punt in Ouddorp moet je zijn, hier blijft de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij in leven dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. De RTM was met bussen en treinen ooit de NS van Zuid-Holland en verbond, onder meer, Rotterdam met Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Conducteurs laten u kennis maken met dit verleden. Stap dus op één van drie speciale kerstritten, die starten om 11.45 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Het zijn de laatste ritten van het jaar. Hierna gaan de trams op stal en pas in het voorjaar is de RTM weer open.
Naast een kersttramrit is er genoeg te zien in het RTM-museum, want dit laat het rijke verleden van de RTM zien. Er staan prachtige oude trams zoals stoomloc 57 en materieelwagen 783, maar ook de grote stoommachine van de ss “Grevelingen”. Ook de tijdelijke tentoonstellingen over RTM-design en Kamperen met de RTM kan je nog bekijken. Sla ook de museumwinkel en het buffet niet over. Opwarmen met lekkere warme dranken en etenswaren kan hier.


Voorlopig programma 2018

2 april Tweede Paasdag Opening van het rijseizoen

10 tm 12 mei Stoomfestival 2018 met
10 mei Nationale Stoomtreindag
11 mei Avondrit met verlichte stoom en dieseltrams
12 mei Zeeuwse Dieseldag RTM-dieseltrams van Schouwen

21 mei Tweede Pinksterdag Historische vracht- en personenwagens

8 en 9 augustus Zomer-kinderdagen met veel extra's, speciaal voor kinderen

8 september Open  Monumentendag

26 december Kerstritten
 
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp ; info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu