Nieuws - Website RTM

Ga naar de inhoud
Stoomfestival 2018
Druk op de ketel, de stoom ontsnapt en de wielen draaien rond… je zit op het goede spoor voor een leuk uitje tijdens het weekend van Hemelvaart. Tijdens het RTM-stoomfestival 2018 bruist het bij het RTM-museum in Ouddorp van de activiteiten en is er veel uniek materieel rijdend te zien. Ook op Tweede Pinksterdag is er een speciaal evenement gepland. Kom kijken!
Het Stoomfestival 2018 is van 10 tot en met 12 mei. Het thema dit jaar is “50-jaar RTM-Museumtrams”. Op de eerste dag van deze driedaagse viert de RTM de Nationale Stoomtreindag en een eigen mijlpaal. In 1968 was er precies op Hemelvaartsdag namelijk voor het eerst een rit met bezoekers. Het RTM-museum stond toen nog in Hellevoetsluis. De tramrit op Hemelvaartsdag van 11.00 uur in 2018 vertrekt met hetzelfde materieel als de tram die in 1968 reed. Daarna rijden er zeer frequent stoom- en dieseltrams op het traject langs de Brouwersdam. De volgende dag, vrijdag 11 mei, is er een speciale avondrit met een verlichte stoomtram; ze vertrekt om 21.00 uur vanaf het museum. Het stoomfestival sluit af op zaterdag met de Zeeuwse Dieseldag, waarbij de RTM-dieseltrams van Schouwen tentoongesteld worden. Alle dagen staat het RTM-museum verder vol met stoommachines, een modelbaan (RTM) en is er een kleine spoormarkt.

Tweede Pinksterdag gaat het om historische vrachtwagens, trekkers, personenwagens en  goederenvervoer per tram.
Nieuw in 2018
Op alle gewone rijdagen wordt er nu met stoom en diesel gereden, dus ook op de zaterdagen. De eerste twee ritten van de dag staat er een stoomlocomotief voor de tram. De laatste rit wordt uitgevoerd met ons fraaie RTM-motormaterieel. Met dat materieel onderscheiden we ons van de andere museumlijnen in het land en ouderen onder de reizigers hebben daar meer eigen herinneringen aan dan aan de oude stoomtrams.

De halte Bezoekerscentrum heet vanaf dit jaar halte De Punt.
“Vrijwiligers houden uniek RTM erfgoed in stand”
Een film ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het museum gemaakt door de vrijwilligers van FCN.
RTM 50 jaar film
Volg  RTM-Ouddorp ook op facebook voor actuele meldingen
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud