Nieuws - Website RTM

Ga naar de inhoud
 
RTM-Stoomfestival 2019
Het Stoomfestival 2019 is van 30 mei tot en met 1 juni. Het thema dit jaar is “30 jaar RTM-trammuseum op Goeree”. Op de eerste dag van deze driedaagse viert de RTM de Nationale Stoomtreindag en een eigen mijlpaal. Het museum startte rond deze datum dertig jaar geleden de verhuizing van al het trammaterieel en de rails vanuit Hellevoetsluis naar Ouddorp. Daar werd in het duingebied bij de Brouwersdam een nieuwe remise met museum gebouwd inclusief een complete trambaan van uiteindelijk 10 kilometer. De tramritten op Hemelvaartsdag beginnen om 10.35 u met een goederentram en vanaf 11.45 u. rijden er frequent stoom- en dieseltrams op het traject naar Scharendijke. De volgende dag, vrijdag 31 mei, rijden de er zeven stoom- en dieseltrams, zodat iedereen zijn favoriete tractiesoort kan beleven. Het stoomfestival sluit af op zaterdag 1 juni met de Zeeuwse Dieseldag, waarbij de RTM-dieseltrams die op Schouwen tot 1953 en op Goeree tot 1956 hebben gereden in het zonnetje staan. Alle dagen staat het RTM-museum verder vol met stoommachines, een modelbaan (RTM) en is er een kleine spoormarkt. Bijzonder is een stoomtrekker, die compleet met bijbehorende pipo-wagen werkend te bekijken is. Op Middelplaat-haven vertrekt een aantal malen per dag stoomsleepboot Dockyard 3, waarop meegevaren kan worden. De afvaarten sluiten aan op de tramritten en speciale combikaarten zijn verkrijgbaar.
Op Tweede Pinksterdag gaat het om historische vrachtwagens, trekkers, personenwagens en het goederenvervoer per tram. De dienstregelingen voor alle dagen zijn te downloaden op de evenementen pagina!

Op  Hemelvaartsdag is er een speciaal VIP-programma: ’s morgens om  10.00 u. ontvangst in het museum waarna er een speciaal programma is  bedacht rondom het wegbrengen van het goederenmaterieel. De kosten om  deel te nemen zijn €25,-, waarbij men gelijk een dagkaart heeft voor de  rest van het programma. Aanmelden kan voor 27 mei a.s. door u op te  geven op emailadres vipprogramma@rtm-ouddorp.nl en uw inschrijving is pas definitief na storting van het bedrag op  bankrekening NL58 RABO0351200800 t.n.v. Stichting R.T.M. Ouddorp onder  vermelding van ‘VIP2019’.
“Vrijwiligers houden uniek RTM erfgoed in stand”
Een film ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het museum gemaakt door de vrijwilligers van FCN.
RTM 50 jaar film
Volg  RTM-Ouddorp ook op facebook voor actuele meldingen
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
(tussen 9:00 en 17:00 uur niet op zondag)
Terug naar de inhoud